sâmbătă, 15 octombrie 2016

CASTELUL SIGMARINGEN - GERMANIA




Cred că recunoașteți emblema pe care o puteți vedea și la castelul Peleș - ”Nimic fără Dumnezeu”

Hohenzollern-Sigmaringen este o ramură a dinastiei de Hohenzollern, care au condus Prusia și ulterior Germania până în 1918.

Comitatul Hohenzollern-Sigmaringen a fost format în 1576, în urma partajării Comitatului Hohenzollern, un fief al Sfântului Imperiu Roman. La moartea ultimului conte de Hohenzollern, Carol I (1512-1579), teritoriul a fost divizat între fii acestuia:

Eitel Frederick IV de Hohenzollern-Hechingen (1545–1605)
Carol II de Hohenzollern-Sigmaringen (1547–1606)
Christof de Hohenzollern-Haigerloch (1552–1592)

Principii de Hohenzollern-Sigmaringen au condus un mic principat din sud-vestul Germaniei. Spre deosebire de ramura Hohenzollern de Brandenburg, Hohenzollern-Sigmaringen-ii și verii lor de Hohenzollern-Hechingen, o altă ramură dinastică, au rămas catolici.

La Sigmaringen, se nasteau, in 1839 si respectiv 1865, doi dintre regii care au fondat si format Romania moderna: Carol I (Karl Eitel Friedrich von Hohenzollern-Sigmaringen) si Ferdinand I (nepotul dupa frate al lui Carol I).

CASA  REGALĂ  A  ROMÂNIEI 

CAROL I

Regina soție 
   Regina Elisabeta 
Copii 
   Principesa Maria 

FERDINAND

Regina soție 
   Regina Maria 
Copii 
   Prințul Carol 
   Prințul Nicolae 
   Principesa Elisabeta 
   Principesa Maria 
   Principesa Ileana 
   Prințul Mircea 

CAROL  al II-lea

Soție 
   Principesa Elena 
Copii 
   Prințul Mihai 

MIHAI  I

Soție 
   Principesa Ana 
Copii 
   Principesa Margareta 
   Principesa Elena 
   Principesa Irina 
   Principesa Sofia 
   Principesa Maria 
Nepoți
   Principele Nicolae 

Principatul a devenit un stat independent în 1815 după terminarea Războaielor Napoleoniene. În 1849, Hohenzollern-Sigmaringen și Hohenzollern-Hechingen au fost anexate Prusiei. Anexarea statului lor nu a însemnat însă și pierderea importanței pe care a avut-o Casa de Hohenzollern-Sigmaringen. Ultimul prinț, Karl Anton, a fost prim-ministru prusac în perioada 1858 - 1861. Cel de-al doilea fiu al său, Karl Eitel Friedrich de Hohenzollern-Sigmaringen a devenit Domnitor al Principatelor Române (1866–1881) și apoi rege (1881–1914) de România, sub numele de Carol I de România, iar casa dinastică înființată de el a rămas pe tron până la sfârșitul monarhiei române în 1947. Opoziția franceză la candidatura fratelui mai mare a lui Carol, Prințul Leopold pentru tronul Spaniei a declanșat Războiul Franco-Prusac (1870–1871), care a dus la formarea (ianuarie 1871) a Imperiului German.

Din această zonă au venit o parte din șvabii care au colonizat Banatul și tot din această zonă au fost importate multe dintre tradițiile catolice prezente înca în zonele dintre Arad și Reșița.

 Castelul are încă proprietari privați. Pentru o vizita în interiorul castelului Sigmaringen este necesară o rezervare în prealabil.

surse: