duminică, 5 iulie 2015

PIERSICILE ȘI SUCUL DE PIERSICI - BENEFICII





TUBES FRUITS ET LEGUMES



Piersicile elimină toxinele din organism

 Piersica proaspătă contine:

86,5 g apă (la 100 de grame de fruct),
0,9 g albumină,
10,4 g hidrați de carbon,
0,9 g fibre alimentare,
0,7 g acizi organici liberi,
 363 mg potasiu,
20 mg calciu,
16 mg magneziu,
34 mg fosfor,
4,1 mg fier,
50 mg provitamina A,
 0,04 mg vitamina B1,
0,70 mg vitamina PP,
10 mg vitamina C.

În piersicile proaspete potasiul și sodiul apar într-o proporție de 7:1, iar în cele uscate în proporție de 10:1, ceea ce le face să fie un bun medicament antiinflamator.

Piersicile proaspete trebuie consumate în anemie, pentru însănătoșirea intestinului și pentru stimularea contracțiilor vezicii biliare.

Sucul de piersică este indicat în dereglările ritmului cardiac, în anemie, în afecțiunile gastrice cu o aciditate scăzută.

Piersicile contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Cu toate acestea, consumarea acestor fructe, ca și a sucului de către persoane cu un sistem nervos ușor iritabil este recomandată cu precauție, pentru că piersicile au o deosebită acțiune excitantă.

Se bea cu 15-20 de minute înainte de masă câte o jumătate de pahar de suc de piersici.

Atenție: piersicile și sucul de piersici nu sunt recomandate persoanelor alergice, celor care suferă de diabet și obezitate.