luni, 9 ianuarie 2012

VLADIMIR PERVUNINSKY - pictură




Vladimir Pervuninsky s-a născut în 1957 în oraşul Chelyabinsk. A absolvit departamentul de pictură-grafică din Omsk Colegiul Pedagogic (1985), şi  Colegiul de Artă de Stat din Moscova numit după V.I. Surikov (clasa  Academicianului Mochalsky DM) în 1989.

Pervuninsky a participat în cadrul Federației Ruse la numeroase expoziții,  la Moscova, precum şi Expoziţia din Urali, care a avut loc în oraşul  Kurgan (1992) cu lucrările "Peisaj de Rusia" și "Memorialele Patriei" (1990, 1991). Lucrările sale sunt în colecții private, atât în ​​Rusia cât şi în alte ţări din Europa şi America.



Pervuninsky a pictat un mare număr de lucrări consacrate vechii Moscova. Peisajele sale urbane au un semn de nostalgie şi de aceea ele sunt uşor idealiste. Expresivitatea plastică uimitoare şi compoziţia luate în considerare sunt subordonate ideii principale, care este o convorbire calmă între pictor și  sufletul oraşului și pare că nimic din oraș n-a fost călcat de roata teribilă a istoriei...un fel de început de roman...Doctor Zhivago al lui Boris Pasternak...nu credeți ?


După cum se vede, toți avem nostalgii...eu când am privit prima dată tablourile cu perioada Belle Epoque chiar am crezut că aparțin unui pictor din acel timp.

Priviți !