vineri, 20 ianuarie 2012

AVATAR - STÂNCILE DIN FILMUL LUI JAMES CAMERON








 Acestea sunt Stâncile care au conctituit prototipul pentru insulele din filmul ”Avatar” al lui James Cameron.

 Wulingyuan - rocile din Zhangjiajie National Park, situat în provincia Hunan, în sud-estul Chinei. Acesta este locul extraordinar de frumos care este de fapt o grădină zoologică naturală, rezervaţie botanică şi geologică.

Locul este renumit pentru stâncile sale de cuarț înalte de până la 800 de metri. Cel mai înalt vârf - Wulingyuan- ajunge la o înălţime  mai mult de 3 km deasupra nivelului mării.


Muntii au o priveliște foarte pitorească: uriaşi piloni de piatră de deasupra pădurii tropicale, vârfuri ascuțite zimţate, cascade, un sistem de peşteri gigant, râuri puternice potrivite pentru rafting.


Cea mai populara modalitate de a ajunge în aceşti munţi - prin oraşul DAYONG şi satul Zhangjiajie . În spatele satului este intrarea în parc şi în pădurea Zhangjiajie, străinii care intră achita suma de 15 de yuani. În total, au fost stabilite cinci rute turistice.



 Cel mai înalt vârf este numit "Iepurele care se uită la lună": Acesta oferă vederi incredibile la frumusetea din jur. Piatra de vârf Heytsunnao este celebră pentru pinii vechi de secole .


Peştera ”Dragonul galben” are patru nivele şi un peisaj unic. Există, de asemenea, un munte pitoresc în partea de sus Tyantszu Kunlun - "lăcaşul zeilor." Şi la înălţimea de 1 km satul ”Leul galben”.


Turistii care au vizitat aceste splendide locuri, susţin că o plimbare în parcul Zhangjiajie este comparabilă cu o vizită la o galerie de artă de pictură tradiţională chineză, cu singura diferenţă fiind că toate frumusețile le puteţi vedea ”pe viu”.



 În decembrie 2008, echipa de filmare a lui James Cameron a petrecut mai multe zile în Zhangjiajie, fotografiind munţii iat fotografiile au fost utilizate la filmare - cei care au văzut filmul vor recunoaște imaginile.