luni, 14 noiembrie 2011

DESERT - MERE COAPTE




INGREDIENTE

- câteva mere sănătoase
  (în funcție de persoane și câte
   mere aveți la îndemână)
- brânză proaspătă de vaci
- stafide
- zahăr pudră

Nu dau cantitățile pentru că așa cum am spus, depinde de câte mere folosiți....dar știu că sunteți suficient de istețe (isteți) și vă orientați.

În cazul în care aveți ceva timp și nu veți servi copiii...puteți lăsa stafidele în puțin coniac o oră înainte de a trece la preparare...sau doar în esență de rom.


PREPARARE

- se spală merele și se taie capace așa cum vedeți în imagine



- se scoate miezul merelor fără
a lăsa pereții prea subțiri



brânza proaspătă, stafidele și miezul
de mere se amestecă bine




se umplu merele cu compoziția
astfel obținută




Se dau la cuptor. Când sunt gata, se scot și se pudrează cu zahăr.

Se pot umple și cu dulceață.

Poftă bună !